Prvo Plinarsko Društvo d.o.o. Beograd je ćerka kompanije PPD Hrvatska, kompanije koja se bavi uvozom, prodajom, snabdevanjem i distribucijom prirodnog gasa u Hrvatskoj.

MISIJA

Kao profesionalna i ugledna kompanija na tržištu prirodnog gasa, pouzdan smo partner, a naša saradnja je uvek na dugoročnoj osnovi.
 

VIZIJA

Naš tim okuplja visokoobrazovani kadar, primenjujući tehnologiju, znanje, poslovnu sposobnost i kao pouzdan i stabilan energetski partner doprinosimo poboljšanju kvaliteta života i poslovnih rezultata naših privatnih i poslovnih korisnika. Mi pristupamo klijentima na individualnom nivou i stvaramo proizvod prilagođen njihovim potrebama, a to kao rezultat daje optimalne troškove. Pružamo fleksibilnost, garanciju sigurnosti isporuke kroz zakup skladišnih kapaciteta i odabirom isključivo renomiranih kompanija za koje smo sigurni da su pouzdani partneri.
 

 
Kompanija PPD Beograd deo je Energia naturalis (ENNA) grupe, koja vrši upravljačku ulogu 20-tak društava unutar grupe. ENNA grupu karakteriše široki spektar poslovanja – od distribucije i snabdevanja plinom, obnovljivih izvora energije, trgovine naftnim derivatima, od informacionih i komunikacionih tehnologija preko investicionih projekata do transporta. 
 
Osnovu ENNA-e čini PPD Grupa koja se bavi uvozom, prodajom, snabdevanjem i distribucijom prirodnoga gasa, sa sedištem u Hrvatskoj i tvrtkama u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sloveniji iz kojih posluje širom Evrope. Karakteriše je saradnja sa snažnim međunarodnim partnerima te osigurani skladišni kapaciteti u Hrvatskoj i inostranstvu, koji hrvatskom i regionalnom tržištu donose sigurnost i pouzdanost isporuke prirodnoga gasa. Kupci PPD-a su najveći poslovni i industrijski potrošači i najveći snabdevači na distributivnim područjima. Prirodni gas PPD uvozi na oba hrvatska interkonektora (Rogatec i Drávaszerdahely). PPD je vlasnik 600 km distributivne mreže na području istočne Hrvatske kojom upravlja, održava je i razvija. 
 
U sastavu grupe je i kompanija PPD Transport, prvi hrvatski privatni železnički cargo prevoznik. PPD Transport poseduje najsavremenije lokomotive na evropskim prugama kojima garantuje kvalitet i pouzdanost usluge. Kompanija takođe uspešno širi svoje poslovanje u Hrvatskoj i regiji.
 
Grupa je vlasnik i 25% akcija Luke Ploče, jedne od najznačajnijih strateških luka dubokog gaza u srednjem Jadranu. ENNA je u Luci Ploče dovršila prvu fazu izgradnje terminala za naftne derivate, koji u daljnje faze razvoja ulazi kao ATT - Adriatic tank terminal. 
 
Poslovni sistem Energia naturalis jedna je od najbrže rastućih kompanija u regiji. Ona je s lukom, železnicom i skladištima vrlo ozbiljan, integrisani logistički operator jedinstven u regiji u kojoj je i jedan od vodećih investitora.